KARİYER GÜNLERİ-2

Kariyer Günleri programının Koordinasyonunu sağlayan Okul Rehber Öğretmeni Sinan BAYTÜZ, amaçlarının meslek elemanları ile öğrencilerimiz arasında iş birliği sağlamak, kurum kültürünü geliştirmek ve kariyer sahibi bireylerin bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak olduğunu belirtti. Ayrıca yapılan çalışma ile öğrencilerimizin üniversite sınavlarına yönelik motivasyonlarını artırmak, hedef belirlemelerine yardımcı olarak mesleki rehberlik sağlamaktır.

Okul Rehber Öğretmeni Sinan BAYTÜZ ayrıca konuşmasında şu hususlara değindi: Meslek seçimi, bireyin yaşamı boyunca verdiği en önemli kararlardan biridir. İnsan hayatının üçte biri mesleki etkinlikleri içermektedir. Meslek, sadece bir para kazanma, geçim sağlama yolu değil, bunların daha da ilerisinde bir anlam taşıyan kendini gerçekleştirme sürecinin ve iddiasının da en önemli aracıdır. Her bireyin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda icra edebileceği bir mesleği vardır, önemli olan öğrencinin doğru yönlendirilmesidir. Bun gün bu amaçla düzenlediğimiz meslek tanıtım programı ile meslek seçimi konusunda siz değerli öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturmayı hedeflemekteyiz.

•Doğru bir meslek seçimi yapmak, insanın hayatının büyük bir çoğunluğunu mutlu ve sağlıklı geçirmesinin ilk adımıdır.

•Çünkü bir insan hayatının 40 yılından fazlasını bir mesleğe hazırlanarak ve o mesleği icra ederek geçirir.

•Ülkemizde sağlıklı bir yönlendirme sisteminin kurulamayışı sonucunda bazı sorunlar meydana gelmiştir.

•Üniversiteyi kazanan yüz binlerce aday yeniden sınava giriyor.

•Üniversite mezunlarının yüzde 60 tan fazlası öğrenim gördüğü alandan farklı bir alanda çalışıyor.

•Öğrenciler daha iyi bir yere gidecekken, bilgisizlik ya da yanlış yönlendirme yüzünden çok farklı öğrenim kurumlarında okumak zorunda kalıyor.

•Okul ve dershaneler başarı oranlarını yüksek göstermek için öğrencileri çok istemedikleri yerlere de yönlendirebiliyor.

•Yanlış tercih nedeniyle başarı puanları ertesi yıl yarı yarıya düşürülüyor.

Programa Dr İlyas Bulut, Diyetisyen Emrah Elmas ve Avukat Osman Bürçün katıldı

25-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-2023

Yayın: 25.05.2023 - Güncelleme: 20.10.2023 09:45 - Görüntülenme: 210