May

EN BÜYÜK TEMİZLİK; KİRLETMEMEKTİR... Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak Çedes (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Saygılıyım)  projesi kapsamında Çamlık Piknik alanında ve Millet Bahçesi'nde çöp toplama etkinliği gerçekleştirdik Doğanın kirletilmemesi gerektiğini, geleceğimize bırakacağımız en büyük mirasın temiz bir çevre olacağını dile getiren öğrencilerimiz, piknik alanlarını kullanan vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi. Bu alanları kullanan vatandaşların işlerini bitirdikten sonra çöplerini toplayıp bir poşete koymalarını ve çöp toplama alanlarına bırakmaları konusunda duyarlı olmalarını istediler...

May

Okul rehber öğretmenimiz Sinan BAYTÜZ tarafından okulda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

May

Okulumuzda Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Kalite Takip Sistemi kapsamında başlatmış olduğumuz Beceri Temelli  Sorular üzerinde çalışma, bu soruları çözme tekniklerini öğrenme ve hızlandırma çalışmaları yapılmaktadır. Öğrencilerin soru çözeerken karşılaştıkları güçlükler ve hatalar konusunda öğrenciler bilgilendirilmektedir.

May

İmkânlar ölçüsünde tarihi ve dini mekânların ziyaret edilerek bilgi, kültür ve tecrübe aktarım faaliyetleri gerçekleştirildi

May

Okulumuzda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığıyla ilgili seminer gerçekleştirilmiştir. Seminer sonunda öğrencilerimiz kene ısırmalarına karşı neler yapmaları ve yapmamaları gerektiğinine karşı bilgilendirilmişlerdir.

May

Eğitim sürecinde öğrencilerin motive etme üzerine öğrencilerle görüş alışverişinde bulunuldu. Bunun arkasından öğrencilerin fikirleri ilgili öğretmenlerle ve okul idarecileri ile paylaşıldı. Elde edilen sonuçlar üzerinden motivasyonu artırıcı ne gibi etkinlikler yapılabileceği ile ilgili fikirler belirtildi.

Nis

Okulumuz Rehber Öğretmeni Sinan BAYTÜZ tarafından öğrenci ve velilerimize yönelik sınava yönelik seminer icra edildi. Söz konusu seminerlerde sınav stratejileri, motivasyon konularına değinildi.

Nis

Vatan ve mukaddesat uğruna şehit olan Eğitimcilerimiz hem öğretmenler odasında yapılan toplantıda hemde okulumuz mescidinde dualar edilerek anıldı.Yasin ve Kur'an-ı Kerim hatmi yapılarak şehitlerimize dualar edildi.  Pano çalışması yapıldı.

Nis

Okulumuzda sesli kitap okuma alanları oluşturuldu.

Şbt

Mesleki uygulamaya katılacak öğrencilerin mesleki hazırbulunuşluklarını desteklemek amacıyla Fatiha suresi, namaz sureleri Yasin-i Şerif ve aşırlar üzerinde dikkatle durularak bu sureleri cuma namazında okuyabilecek düzeyde mahreç ve tecvid kurallarına göre okuyabilmeleri sağlamak amacıyla okul mescidimizde çalışmalar yapıldı.

Şbt

Sportif etkinlikler kapsamında; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği yapılarak öğrencilerin ilgi duyduğu alanlara yönelik futbol, basketbol, voleybol, hentbol, badminton, masa tenisi, eskrim, atletizm, güreş, okçuluk, atıcılık, binicilik, dağcılık, izcilik, su sporları: yüzme, atlama, su topu, rafting, yelken, savunma sporları: karate, tekvando, judo, satranç etkinlikleri vb. alanlarda okul takımları oluşturuldu. Her öğrencinin kendini bir spor dalında geliştirmesi için fırsatlar sunularak spor müsabakalarına katılımları için gerekli teşvikler yapıldı.

Şbt

Okulumuzdaki koridorlar, sınıf içi panolar, veli bekleme salonları ve öğrenci giriş kapısından başlamak üzere merdiven sahanlıklarının uygun görülen yerleri ayet,hadis,ebru,hat,tezhip,tüm derslerde yapılan çalışmaların sergisi gerçekleştirildi.

Şbt

Eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları konusu müzakere edilerek, motivasyonu artırabilmek için yapılabilecekler, motivasyonu azaltabilecek durumlar, eğitim sürecinde hedeflenenler ve bu hedeflere ulaşmak için yapılabilecekler anlatılarak öğrencilerin motivasyonunu artırmak hedeflenmiştir.

Okulumuzun yıl boyunca uygulayacağı YKS sınavına hazırlık tanıtım bröşürü

Ara

Öğrencilerimize sınav deneyimi kazandırmak, öğrencilerimizin öğrenme eksiklerini tespit etmek ve bunları giderebilmek amacıyla deneme sınavları yapmaya devam ediyoruz. Efor ve Hedef YKS 2023 Projeleri kapsamında 12. Ve 11. sınıflar düzeyinde yapılan deneme sınavları öğrencilerimizin sınav heyecanlarını yenmelerine yardımcı olup hazırbulunuşluk düzeylerinin tespit edilmesine olanak sağlıyor.

Sınav sürecinde iş ve işlemleri yürüten öğretmenlerimize teşekkür ederiz.