Ekm

Okulumuzun YKS sınavına hazırlık süreci ile ilgili çalışmalar velilere aktarıldı. YKS eylem planı ve okul deneme takvimi veliler ile paylaşıldı. Ayrıca sınava hazırlık sürecinde ailenin rolü üzerinde duruldu.

Ekm

Hedef Yks koordinatörümüz  Sinan BAYTÜZ tarafından akademik takip komisyonuna bilgi verilmiştir. Okul Yks eylem planı, deneme takvimi ve sınav danışmanlığı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ekm

Sınavlara hazırlanan öğrencilerin sık sık soru çözmesi arz etmektedir. Gerçek sınav provası görevi gören deneme sınavları, kendini test etmeye, kaygı durumunu ve stresi yönetmeye de yardımcı olmaktadır.  HEDEF YKS 2024 üniversiteye hazırlık kapsamında okulumuz Genç Anadolu İmam Hatip Lisesinde 20/10/2023 tarihinde 9,10,11 ve  12.sınıflara yönelik TYT deneme sınavı yapıldı.

Öğrencilerimize başarılar diler, emek ve gayretinde dolayı öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi sınıflar arası yapılan futbol turnuvasında öğrencilerimiz futbolun keyifli anlarını yaşadılar sınıflar arası birlik ve beraberlikte kaybetme ve kazanma duygularını geliştirerek spor ile iç içe vakit geçirdiler.

Ekm

Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Önder İmam Hatipliler derneği olarak İlçe Müftümüz Yahya Aktaş'ı makamında ziyaret edildi.

Ekm

Okulumuz Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir program gerçekleştirdi. Programa İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel, Müftü Yahya Aktaş, Okul ve Kurum Müdürleri, Veliler, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açılan program, şiirler, ilahiler,  hadisler ve tiyatro gösterisiyle devam etti. Okulumuzun ilçemizde düzenlediği "Liseler Arası Naat Yarışması" kapsamında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Dereceye giren ilk 5 öğrenciye Kur'an-ı Kerim ve kitap hediyesinin yanı sıra 1.ye 1.000 tl, 2.ye 500, 3.ye 500 tl ödül verildi.

Eyl

Okulumuza yeni gelen 9. sınıf öğrencilerine yönelik rehberlik servisi ve sınıf rehber öğretmenlerince  okula uyum programı uygulandı. Söz konusu çalışmada ortaöğretim yönetmeliği hükümleri, okulun fiziki yapısı, akademik başarılar hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Haz

Öğrencilerle birlikte bisiklet turları veya doğa gezileri düzenlendi.Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Haz

Okulumuzun bahçesinde oturma alanları oluşturuldu.

Haz

Öğrenciler için pansiyonun fiziki imkanları aktif hale getirildi.

May

Kariyer Günleri programının Koordinasyonunu sağlayan Okul Rehber Öğretmeni Sinan BAYTÜZ, amaçlarının meslek elemanları ile öğrencilerimiz arasında iş birliği sağlamak, kurum kültürünü geliştirmek ve kariyer sahibi bireylerin bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak olduğunu belirtti. Ayrıca yapılan çalışma ile öğrencilerimizin üniversite sınavlarına yönelik motivasyonlarını artırmak, hedef belirlemelerine yardımcı olarak mesleki rehberlik sağlamaktır.

Okul Rehber Öğretmeni Sinan BAYTÜZ ayrıca konuşmasında şu hususlara değindi: Meslek seçimi, bireyin yaşamı boyunca verdiği en önemli kararlardan biridir. İnsan hayatının üçte biri mesleki etkinlikleri içermektedir. Meslek, sadece bir para kazanma, geçim sağlama yolu değil, bunların daha da ilerisinde bir anlam taşıyan kendini gerçekleştirme sürecinin ve iddiasının da en önemli aracıdır. Her bireyin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda icra edebileceği bir mesleği vardır, önemli olan öğrencinin doğru yönlendirilmesidir. Bun gün bu amaçla düzenlediğimiz meslek tanıtım programı ile meslek seçimi konusunda siz değerli öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturmayı hedeflemekteyiz.

•Doğru bir meslek seçimi yapmak, insanın hayatının büyük bir çoğunluğunu mutlu ve sağlıklı geçirmesinin ilk adımıdır.

•Çünkü bir insan hayatının 40 yılından fazlasını bir mesleğe hazırlanarak ve o mesleği icra ederek geçirir.

•Ülkemizde sağlıklı bir yönlendirme sisteminin kurulamayışı sonucunda bazı sorunlar meydana gelmiştir.

•Üniversiteyi kazanan yüz binlerce aday yeniden sınava giriyor.

•Üniversite mezunlarının yüzde 60 tan fazlası öğrenim gördüğü alandan farklı bir alanda çalışıyor.

•Öğrenciler daha iyi bir yere gidecekken, bilgisizlik ya da yanlış yönlendirme yüzünden çok farklı öğrenim kurumlarında okumak zorunda kalıyor.

•Okul ve dershaneler başarı oranlarını yüksek göstermek için öğrencileri çok istemedikleri yerlere de yönlendirebiliyor.

•Yanlış tercih nedeniyle başarı puanları ertesi yıl yarı yarıya düşürülüyor.

Programa Dr İlyas Bulut, Diyetisyen Emrah Elmas ve Avukat Osman Bürçün katıldı

May

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı 2. dönem sınav takvimine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

May

2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılında ki denemelerin takvimi yayınlanmıştır.

May

Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini kesetmek ve onları doğru yönlendirmek amacıyla kültürel alanlarla ile ilgili bireysel ve grup çalışmaları yapıldı. Öğrencilerin kendilerini tanımaları varolan yeteneklerini sergilemeleri, geliştirmeleri ve geleceğine ilişkin doğru karar vermeleri amaçlanarak çalışmalar yapıldı.

May

Öğrencilerde, saygı, sevgi ve vefa duygularını geliştirmek için, ilim, hikmet, sanat ve spor alanlarından rol-model olacak örnek şahsiyetler okula davet edildi.